Неделна разходка 40: Предлагам всички правителствени сайтове да започнат да публикуват реклами. Звучи странно? ГД БОП го прави

Моля, без отмъщения този път

След като сайтът на Главна дирекция Борба с организираната престъпност на МВР има надпис СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА НЕТЕРА и банер на компанията, предлагам всички ведомства да последват този пример.

Посетих сайта на ГД БОП заради новината от 1 октомври, „Борисов определи комисар Владимир Димитров за координатор по киберсигурността“. В сайта https://www.actualno.com/  пише, че правителствената пресслужба е съобщила, че „със заповед на министър-председателя Бойко Борисов комисар Владимир Димитров, началник на отдел „Киберпрестъпност“ в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на Министерството на вътрешните работи, е определен за национален координатор по киберсигурността.“

Това ме подсеща да поканя бившия шеф на отдела Явор Колев, като експерт в областта, за консултант в екипа, който ще работи по проекта Да върнем България на картата на европейската киберсигурност на Дунчева Консултинг. Според БТВ Колев в момента е консултант и преподавател.

През последните дни на няколко пъти писах, как Фейсбук страници не публикуват новини от служебните интернет сайтове. Ситуацията не е различна и във Фейсбук страницата „създадена и се поддържана от отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР“. В страницата новината е публикувана като е цитиран е сайт, чието име не споменавам, защото за мен не покрива критерии за медия.

На да се върнем на банера. Първо да видим за какво съдейства Нетера, та да си заслужи банер на сайта на подобно ведомство. Може би е част от информационна кампания, свързана със защитата на данните? Не намирам подобна информация на сайта на ГД БОП. Може да има някаква връзка с видеото над надписа, посветено на битката с трафика на хора? В края на видеото се появява сайтът на Националната комисия за борба с трафика на хора. Разглеждам го, за да намеря някакъв намек, че Нетера е свършила нещо за тях, но не намирам.

Моля, напишете ми защо е публикуван този банер?

Представяте ли си какви банери може да публикува сайтът на НАП? Страницата на БНБ и Комисията за финансов надзор ще останат без място за текст. А при Висшия съдебен съвет?

Можете да споделите: