Холандското Министерство на правосъдието и сигурността публикува оценките на въздействието върху защитата на данните на продукти на Microsoft

10-те документа са публични и показват резултатите от DPIA на Microsoft Office 365 ProPlus, Microsoft Windows 10 версия 1.5 и Office 365 Online  и за мобилни приложения

Министерството на правосъдието и сигурността на Холандия публикува докладите за проведените оценки на въздействието върху защитата на данните – DPIA, за използваните продукти на Microsoft –  Windows 10 Enterprise, Office 365 ProPlus и Office Online, както и мобилните приложения на Office.

Около 300 000 държавни служители работят с операционна система ежедневно, често в комбинация с Microsoft Office, се казва в доклада – в министерства, данъчната и митническата администрация, полицията, съдебната система и независимите административни органи.

В докладите има конкретни препоръки към държавните институции, а авторите на оценките Privacy Company изброяват и мерките, които могат да се вземат от институциите в резултат на констатациите.

Фирмата подчертава в публикацията си, че само Microsoft е в състояние да премахне високите рискове за поверителността и организациите трябва да договарят гаранции за поверителност, подобни на тези на националното правителство, за предпочитане чрез професионална асоциация. Може да се използва и позоваването на продължаващото разследване на Европейския надзорен орган по защита на данните относно договорните условия, които Microsoft предлага на европейските институции.

Освен това, организациите биха могли също така да осъществят своя собствена оценка на въздействието въз основа на докладите на нидерландското правителство.

Можете да споделите: