ENISA организира конференция за управление на киберкризи

Конференцията, организирана от Европейската агенция за мрежова и информационна сигурност, ще се проведе в Гърция на 3 и 4 юни 2019 г.

Изкуствен интелект – Възможност за управление на киберкризи в ЕС е темата на конференцията, организирана от ENISA в Атина, Гърция на 3-4 юни, 2019 г.

Планът на ЕС за управление на кибернетичните кризи представлява всеобхватен механизъм за сътрудничество, който интегрира кибер-елемента в процесите на ЕС за управление на кризи.

„Планът“ се простира от политическото до техническото ниво и включва органи и институции на ЕС и държавите-членки на ЕС чрез групата за сътрудничество в NIS и мрежата на CSIRTs.

Целта на това събитие е да обедини заинтересованите страни от проекта с експерти по изкуствен интелект от частния сектор и академичните среди и да задейства диалог относно употребите и приложенията на изкуствения интелект и машинното обучение в контекста на сътрудничеството при кибер-кризата.

Някои от темите ще търсят отговори на въпросите как AI може да помогне на стратегическо и политическо равнище за преодоляване на мащабни трансгранични инциденти и може ли да се използва за противодействие на дезинформацията и фалшивите новини.

Пълната програма на конференцията ще бъде публикувана в началото на май.

Можете да споделите: